您好,欢迎来到华拓科技网。
搜索
您的当前位置:首页when you and your friends turn to阅读理解

when you and your friends turn to阅读理解

来源:华拓科技网
When you and your friends turn to each other to talk about problems or troubles,

you give each other advice and help.One important thing of our growth is to make decisions to help our friends and learn to support each other.This requires us to learn what it means to help friends and how to help them in right ways.

The first step toward helping others is to identify that they need help.We all know that difficulties are part of our daily lives.However,

sometimes small things can lead to more serious problems that require more help.It's important to make sure when to help a friend.For example,

you may pick up some signs that your friends are not acting like themselves.These signs show they may not be well.

The next step toward helping others is to listen.Paying attention to others while listening is very important throughout our life.When we communicate with others,we need to learn when to speak and when not to.As listeners,

we should try to understand what the speakers are feeling or experiencing and try to see things from their perspectives.Listening and paying attention to others when they speak is a sign of respect and a skill that will lead to deeper and better relationships.

(1)What is the purpose of the passage? A.To discuss why people help each other. B.To describe the problems of giving help. C.To introduce the advantages of giving help. D.To explain how we can help others properly.

(2)What does the underlined word \"identify\" in paragraph 2 mean? A.Require. B.Discover. C.Suggest. D.Remember.

(3)What is the main idea of paragraph 3?

—1—

A.Act as a good listener to your friends. B.Learn how to give advice to your friends. C.Pay attention to your friends' unusual acts. D.Build good relationships with your friends. (4)According to the writer,

what should you do if your friends don't follow your advice on their serious problems?

A.Keep their problems as secrets. B.Let them make their own decisions. C.Find out the causes of their problems. D.Get help from their trusted teachers.

答案(1)主旨大意题。根据第一段

This requires us to learn what it means to help friends and how to help them in right ways.(这就要求我们学习什么是帮助朋友,以及如何以正确的方式帮助他们。)可知,文章主要为了讲述帮助朋友意味着什么,怎样以正确的方式帮助朋友。故选D。

(2)词义猜测题。根据第二段

It's important to make sure when to help a friend.For example,

you may pick up some signs that your friends are not acting like themselves.These signs show they may not be well.(确认什么时候帮助朋友是重要的。例如,你可能会发现一些迹象,你的朋友表现得不像他们自己。这些迹象表明他们可能不太好。)可知,确认什么时候帮助朋友是重要的,\"identify\"表达\"识别,确认\",相当于\"discover\"。故选B。 (3)段落大意题。根据

The next step toward helping others is to listen.Paying attention to others while listening is very important throughout our life.(帮助他人的下一步是倾听。在我们的生活中,倾听时注意别人是非常重要的。)可知,第三段讲述帮助朋友接下来的一步是做一个好的聆听者。故选A。

(4)推理判断题。根据第三段As listeners,

—2—

we should try to understand what the speakers are feeling or experiencing and try to see things from their perspectives.(作为聆听者,我们应该试着理解说话者的感受或经历,并试着从他们的角度看问题。)可知,如果在很严重的问题上朋友不听取你的建议,你应该努力弄懂朋友的感受和经历,努力从他们的角度看问题。可知需要弄清楚问题的原因。故选C。

—3—

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- huatuo6.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务