1.—Does the young man standing there______the company?
—No.The company is________his father.
A. in possession of;in the possession of B.have possession of;in the possession of C.take possession of;in possession of D.have possession of;in possession of
• 【解析】 sb.take/have possession of sth.某人占有某物;sth.be in the possession of sb.某物在某
人的控制之下。【答案】 B
2.The Chinese are looking forward to the first________to land on the moon after Yang Liwei’s successful trip to space. A. measure B.attempt C.purpose D.desire
• 【解析】 句意为:杨利伟成功在太空旅行后,中国人正盼望着首次登月的尝试。【答案】 B 3.(2008年湖北卷)The present situation is very complex,so I think it will take me some time to________its reality. A. make up B.figure out C.look through D.put off
• 【解析】 make up组成;化妆;编造;figure out理解,弄清楚;look through浏览;put off
推迟。句意为:目前的形势非常复杂,因此我认为要花费我一段时间来弄清楚它的真实性。 【答案】 B
4.________,my deskmate and I were born on the same day and same year,so we have a lot in common.
A. By accident B.By chance C.By coincidence D.By adventure
• 【解析】 by accident=by chance偶然地,意外地。由句意“真巧,我和我的同桌同年同日
生,所以我们有很多共同之处”可知,只能用by coincidence巧合地。 【答案】 C 5.We will have to work________faster in order to complete our task on time. A.a great deal of B.a great deal C.a great many of D.a great many
• 【解析】 考查短语辨析。a great deal大量,可单独使用,也可以用在比较级前。a great deal
of只能修饰不可数名词,表示“大量的”。a great many (of)修饰可数名词。【答案】 B 6.(2006年浙江卷)I would like a job which pays more,but________I enjoy the work I’m doing at the moment.
A. in other words B.on the other hand C.for one thing D.as a matter of fact
• 【解析】 根据but前后的内容可知,前后分句构成的是对比关系,故用on the other hand来
表示对比。in other words意为“换句话说”;for one thing意为“一则”,常与for another thing连用;as a matter of fact意为“事实上”。 【答案】 B
7.(2009年朝阳模拟)Without your timely help,we________in big trouble that day. A.had been B.would be C.would have been D.were
• 【解析】 相当于If it hadn’t been for your timely help,we would have been in trouble that day.
【答案】 C
8.(2009年安徽江南十校)________the help from the doctor,the little boy________his life. A.Apart from;should have lost B.Without;could lose
C.But for;would have lost D.Except for;would have lost
• 【解析】 句意为:要不是有医生的帮忙,这个孩子早就丢了性命了。此题也是考查虚拟用
法。apart from撇开„„来说,除外;without如果没有„„;but for要不是„„;except for除了„„之外,只有without和but for可表示含蓄虚拟,所以排除A、D。结合句意可知本题是对过去发生的事情进行虚拟,故主句应该用would/should/could/might have+过去分词,所以C正确。 【答案】 C
1
9.As a teacher,he knows exactly how to________his ideas to the students. A.convey B.display C.consult D.confront
• 【解析】 display(物品)陈列,展示,显露(情感);consult咨询,查阅;confront面对,均不
符合题意。句意为:作为老师,他确切地知道怎样向学生表达他的想法。convey传达;表达(想法,感受),符合句意。 【答案】 A
10.(2007年山东卷)I have offered to paint the house______a week’s accommodation. A.in exchange for B.with regard to C.by means of D.in place of • 【解析】 in exchange for意为“交换,以此易彼”。根据句意可判断出通过油漆房屋来换一
周的膳宿。with regard to意为“关于”;by means of意为“用,凭借”;in place of意为“代替”。 【答案】 A
11. The workers are loading the goods________a car,that is,they’re loading the car________goods.
A.with;with B.into;into C.into;with D.with;into
【解析】 考查load的用法。load sth.into...把„„装入;load sth.with sth.用„„装载„„,故
选C。 【答案】 C
12.—I feel nervous before the exam.—________.It won’t be too difficult for you to pass. A.Take it easily B.Take things easy C.Take your time D.Take things easily • 【解析】 take things easy指在心理上放松。 【答案】 B 13. (2008年江苏卷)—I’m still working on my project.
—Oh,you’ll miss the deadline.Time is________. A. running out B.going out C.giving out D.losing out
• 【解析】 句意为:——我仍然在做这一个项目。——啊!你也许不能如期完成了。因为快
没时间了。当表示时间用完、耗尽的时候多用run out。give out分发,精疲力竭。【答案】A 14.(2006年江西卷)For all these years,I have been working for others.I’m hoping I’ll________my own business someday. A. turn up B.fix up C.set up D.make up
【解析】 句意为“这些年来,我一直在给别人工作。我希望有朝一日建立起自己的事业”。turn up出现,露面;fix up修理,解决;set up建立;make up编造,弥补;根据句意可排除A、B、D三项。set up既可表示建立起组织、机关、单位,又可表示建设建筑物。 【答案】 C
15. (2009年东城检测)With the college entrance examination________near,both the parents and the students are more and more anxious. A . draws B.drawn C.drawing D.is drawing 【解析】 考查with的复合结构。With the college entrance examination drawing near是with的复合结构,the college entrance examination与draw near之间是主动关系,该结构的意思是“随着高考的临近”。 【答案】 C
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Lightning flashed through the darkness over Sibson’s bedroom skylight(天窗).Sibson was shaken by a clap of thunder ____21___ he knew what was happening. The storm had moved directly _____22____ his two-story wooden house. Then he heard the smoke alarm beeping.
Sibson rushed down the stairs barefoot to 23 ; he opened the door to the basement, and
flames 24 out. Sibson ran back upstairs to call 911 from his bedroom. ―I felt 25 because the room had a separate outdoor stairway,‖ he explains.
But the phone didn’t work, and when he tried to go down the outdoor stairway, he was 26 by a wall of flames. Sibson realized he was trapped.
Sibson’s house was three kilometers 27 the main road and was so well hidden by trees that he knew calling for help would be 28 .
2
Up a hill nearby lived Sibson’s neighbor, Huggons. He was lying in bed when something like a smoke alarm 29 his ears. He jumped out of bed, took his 30 and flashlight, and headed down the hillside toward the 31 . That was when he saw the rolling heavy smoke.
Huggons dialed 911, and the operator warned him not to 32 the house. But Huggons said, ―There is no way I am going to listen to Sibson 33 and die in that fire.‖
―Anyone there?‖ Huggons called out. Then he heard ―Help! I’m trapped!‖ coming from the second floor balcony(阳台). He entered the house, but soon had to run back to catch his 34 . After one more 35 inside the house, Huggons gave up and 36 around back.
The wind parted the smoke just 37 for him to catch sight of Sibson. But there was no way to get to him. He 38 the flashlight into the woods and noticed a ladder. He took it over to the balcony and 39 Sibson down just as the second floor of the house fell off.
Sibson is still 40 when he tells the story. ― I was alone that night,‖ he says. ―Then I heard the most beautiful sound in my life. It was Huggons.‖
21. A. before B. while C. since D. until 22. A. on B. in C. through D. over 23. A. hide B. wait C. check D. escape 24. A. moved B. gave C. went D. exploded 25. A. safe B. worried C. glad D. tired 26. A. burned B. stopped C. shocked D. covered 27. A. beside B. off C. across D. along 28. A. limited B. false C. fruitless D. regretful 29. A. struck B. missed C. touched D. passed 30. A. coat B. key C. basin D. phone 31. A. noise B. road C. smoke D. danger 32. A. search B. enter C. leave D. damage 33. A. call B. roll C. scream D. sigh 34. A. breath B. attention C. ladder D. flashlight 35. A. stay B. chance C. thought D. attempt 36. A. climbed B. circled C. looked D. jumped 37. A. clear B. open C. enough D. fit 38. A. led B. put C. drove D. shone 39. A. persuaded B. kicked C. pulled D. forced 40. A. nervous B. surprised C. proud D. thankful 【答案与解析】
【本文要点】本文为记叙文,叙述了在一场雷雨引发房屋火灾之后,Sibson如何自救,以及他的邻居Huggons如何帮他脱离险境的惊心动魄的故事。 21. A 此句句意为:在Sibson还不知道发生什么事情的时候,便被一声雷鸣震醒。此处before表示“还来不及…就…”。
22. D “暴风雨直袭他的两层木屋”,暴风雨应该是从房屋上方袭来,故用over。
23. C 根据后文“他打开通向地下室的门”可以判断Sibson冲下楼梯的目的是“查看一下”到底发生了什么事情。
24. D 他打开地下室的门,火焰从里面喷发出来。此处explode out意为break out(突然爆发)。 25. A 根据此句中“因为这个房间有一个通向屋外的的楼梯”,因此他当时感觉应该是“安全的”。 26. B 当他正想通过那个楼梯出去的时候,却被一堵火墙给阻拦(stop),故用B。
3
27. B 根据前面“three kilometres”及后文“so well hidden by trees”可知他的房子应该是离开主干道有3公里。故用介词off。
28. C 由于离开主干道3公里且被树所遮蔽,因此呼救是没有结果的(fruitless),故选C。 29. A 突然他听到了像烟雾警报器之类的声音。strike one’s ears“传进某人的耳朵;突然听到”。 30. D 根据后文Huggons拨打911可知,他是带上了他的电话。故选D。 31. A Huggons应该是朝着他所听到的声音方向而去。故选A。
32. B 应该是警告Huggons不要进入Sibson的房子。故选enter。 33. C Huggons说他不能听到Sibson的拼命叫喊。应使用scream。
34. A Huggons进入房子,但由于烟雾很大,他很快不得不跑回来“喘口气”。此处catch one’s breath意为“喘口气”,故答案选A。
35. D 在又一次打算进入房子的尝试之后,Huggons最后还是放弃了,绕着圈子回来了。此处应使用attempt(尝试)。
36. B 由于烟雾很大,Huggons应该是摸索着绕着从房子里面出来的,故选B。 37. C 当风将烟雾吹得足够的分散,以致他能够看到Sibson。此处part表示将…分开,因此不能用open,因此答案选C。
38. D 他用电筒往丛林中照。此处shine the flashlight为固定说法,意为“用电筒照”。故选D。
39. C Huggons将梯子搭在房子上,将Sibson从二楼拽下来。此时二楼房子就要倒了,为了形容动作之快,故用pull。
40. D 根据后文Sibson自己所说的话“我当天晚上是一个人。然后我听到了我生命中最美丽的声音,是Huggons。”可知,他对Huggons心存感激。故选D。 阅读理解 When Boris left school,he could not find a job.He tried hard and pestered(纠缠)his relatives,but they had problems of their Own。He answered advertisements until he could not afford to buy any more stamps. Boris grew annoyed,then depressed,then a little hardened.Still he went on trying and still he failed.He began to think that he had no future at all. “Why don’t you start your own business?” one of his uncles told him.“The world is a money-locker。You’d better find a way of opening it.” “But what can I do?”
“Get out and have a look round,” advised his uncle in a vague(含糊的,不明确的) sort of way.“See what people want;then give it to them,and they will pay for it.”
Boris began to cycle around the town and found a suitable piece of a waste ground in the end. Then he set up his business as a cycle repairer.He worked hard,made friends with his customers and gradually managed to build up his goodwill and profit.A few months later, he found that he had more work than he could deal with by himself.He found a number of empty shops but they were all no good:in the wrong position,too expensive or with some other snag(障碍). But at long last,he managed to find an empty shop on a new estate where there were plenty of customers but no competition.
Boris and his assistant taught themselves how to repair scooters and motor-cycles.Slowly but surely the profits increased and the business developed. At last,Boris had managed to open the money-locker and found bank notes and gold Coins inside. 1. Which of the following would be the best title for the passage ? A. Goodwill is the key to success. B. The world is a money-locker
C.No education, no future D. Difficulty of starting a small business 2.Which of the following best describes Boris’job hunting experience?
4
A. Surprising B. Encouraging C. Boring D. Disappointing 3. Boris start his career by .
A. cycling around the town B. developing a waste ground C. repairing cycles D. buying empty shops
4. Boris finally chose an empty shop on a new estate because .
A. it was not so expensive B. he had a lot of old customers there
C. he could make good use of his skills there D. there were good opportunities there 5. We can infer from the last paragraph that Boris . A. still couldn’t make good profits B. set off in a successful career
C. found a lot of gold coins by accident D. had great difficulty running his business
【答案与解析】主人公Boris毕业后,在寻找工作的过程中屡屡受挫,失望之至,在叔叔的建议下,从修理自行车开始,逐渐走向了成功。
1.B 标题判断题。纵观全文可以看出,文章通过主人公求职屡遭拒绝,最后经过调整思路赚得第一桶金,然后把自己的生意越做做大,从而打开了世界这把锁钱的锁的故事,由此可知,B项最能概括全文。 2. D 推理判断题。第一段中描述了Boris求职接连失败的感受:Boris grew annoyed,then depressed,then a little hardened.,因此,四个选项中只有disappointing【失望的),符合语境。 3. C细节理解题。由倒数第二段的“Then he set up his business as a cycle repairer.”可知答案。
4. D 推理判断题。由倒数第二段的“But at long last,he managed to find an empty shop on a new estate where there were plenty of customers but no competition.”可以看出,那里顾客较多、没有竞争,也就是说那里机会好,所以选D。
5. B 推理判断题。最后一段前半部分告诉我们他的生意越来越大,利润越来越客观,最后一句对此作了总结,由此可以看出,他的事业取得了成功。
The singer, Mick Jagger, of the Rolling Stones sings a song that tells people they can’t always get what they want but if we try sometimes we can get what we need. The past years in my life my parents have told me this saying many times. I’ve always complained about the quote(引语). Although over time I have told myself to learn from it.
This year my girlfriend flew off to college in West Palm, Florida. This has been a killer for me because I haven’t been able to see her and she is having a rough time in school. The last two months have been hard but we are working through it. I have been trying to get my dad to buy me a plane ticket to go down there. My dad told me if I brought him some money he would help me pay for the ticket. I started to complain to him because I had no way of getting any money to give him. I spent several days and nights thinking of ways to earn money to go to see my girlfriend. I finally came to the conclusion that I would get a job and work hard to earn some money to give to my dad. I applied to Safeway and I ended up getting the job.
I have been working at Safeway for about a month now and work hard to earn money to go see my girlfriend. The other day my mom had surprised me and told me that she asked her boss if she could use their business miles(旅费) to buy me a ticket down to Florida for two weeks. I was very thankful and told her I would help pay for anything that I have to. The thought of me working hard and getting a job showed my mom that I really cared and was trying my
5
best to be a successful person. I believe that you can’t always get what you want but if you try sometimes, you get what you need.
1.The author’s parents often told him the saying quoted from the song because . A.He liked to complain to them about his life B.They expected him to learn from the singer C.He always wanted to get everything he wanted
D.They tried to educate him to do things for himself
2.What does the world “killer” underlined in the second paragraph refer to? A.Something that is quite troublesome. B.Something that is very difficult. C.A person who kills purposely. D.A person who treats women very badly. 3.What can we infer from the passage?
A.The author was lazy and unwilling to work hard.
B.The author’s father was too mean to give him money. C.The author’s actual action won support from his mother.
D.The author was unable to tear himself away from his girl friend. 4.By writing the passage, the author tries to show . A.we can do nothing without money
B.fathers are strict while mothers are kind
C.it’s hard for parents to bring up their children D.we should try to rely on ourselves for everything
[文章大意] 作者的父亲总是引用歌词教育作者,凡事要靠自己的努力,作者就只凭借自己的努力满足了打动父母,如愿以偿的拿到了去看女朋友的票。
1. D推理判断题。由作者在第一段最后的“I’ve always complained about the quote(引语). Although over time I have told myself to learn from it.”尽管作者总是抱怨,但自己也承认学从中学到了东西,这正是父母引用的目的所在。
2. A考查词义猜测。由下文的解释“because I haven’t been able to see her and she is having a rough time in school.”可以看出,女朋友离开去上大学了,自己感觉很孤独,再加上女友在学校“having a rough time”,由此可以看出,这正是上文所说的killer,一些使人烦恼的事情。 3. C推理判断题。当作者提出让父母出钱买票去看女友的时候,父亲的答复是:作者得出钱,即:“if I brought him some money he would help me pay for the ticket.”后来作者找了份工作(ended up getting the job),并努力赚钱买票(work hard to earn money to go see my girlfriend.),正是作者的实际行动感动了作者的妈妈,从而“asked her boss if she could use their business miles(旅费) to buy me a ticket down to Florida for two weeks.”
4. D主旨大意题。作者用开篇用一句歌词引出了主题,只要:只要努力就能得到自己所需要的。中间用自己的一次经历进行了论证,最后一段在回扣:„trying my best to be a successful person., I believe that you can’t always get what you want but if you try sometimes, you get what you need. ,也就是:we should try to rely on ourselves for everything。
任务型读写(每小题1分,共10分)注意:每空只填一个单词
There has been much disagreement over children’s education in recent years. One of the questions is whether children benefit more from boarding schools or from going to day schools and staying with their parents after school. It is becoming a matter of concern for more and more people, especially for parents with only one child.
The people who are in favor of children going to boarding schools point out that a boarding school is an ideal place for building up children’s independence , which they seldom
6
learn from their parents at home. Children who have the experience of going to boarding schools will come up with their own ways to problems they meet with instead of turning to their parents or others for help. What’s more, these children usually enjoy team work than the little emperors’ in many one-child families. They are generally more used to competing with others and will find it easier to fit modern society, which is full of competition when they grow up.
On the other hand, those who are against children going to boarding schools argue that these schools are usually much more expensive than ordinary day schools. Usually children from rich families gradually develop a sense of pride toward those from other families. And children at boarding schools have less time to be with their parents, which may lead to a gap between them and weaken family ties.
Title: Arguments about 76_______schools More and more people came to be 77______about children’s education in recent years. Advantages of boarding at ●Becoming more 78______ school ●Coming up with their own ways to solve problems ●79_____team work; Fitting 80_____, competitive society 81_______of boarding at ●82_______much more money for boarding school school ●Having less time to be with their parents, 83_________a gap. ●84__________a sense of pride toward those from rich families 85______ Every coin has two sides
7
8
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo6.cn 版权所有 赣ICP备2024042791号-9
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务